Els lleidatans del Barça

Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
24
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
març del 2024
ISBN: 
9788419474438
Format: 
15,3 x 23,3 cm
Pàgines: 
168
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
19.00 €

Les arrels lleidatanes del Futbol Club Barcelona

Quants lleidatans han jugat al primer equip del Barça des que es va fundar l’entitat el 1899? Carles Puyol i Bojan Krkic segur que són entre els jugadors que han aportat més triomfs i trofeus al Club, però n’hi ha molts d’altres, nascuts a les Terres de Ponent, les comarques del Pirineu i la Franja.

En aquest llibre Antoni Gelonch repassa els orígens del Club i fa un recull exhaustiu de tots els jugadors que han estat a les files blaugrana, al primer equip masculí, al femení i en altres seccions, com el bàsquet o l’handbol. En cada cas, en fa un retrat esportiu, que inclou els clubs per on ha passat, el nombre de partits oficials i no oficials que ha jugat, els punts que ha marcat, els títols que ha guanyat... Però Gelonch no es limita als jugadors, sinó que també fa un repàs de diferents personalitats amb arrels lleidatanes que han format o formen part de l’estructura del Club. Així mateix, dona notícia de la munió de penyes barcelonistes que hi ha repartides per tot el territori ponentí, les comarques del Pirineu i la Franja.

Els lleidatans del Barça és un llibre que neix del cor d’un barcelonista que reuneix, ordena i comparteix les arrels lleidatanes del Club.