La cuina del 1714

Història i receptes
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
16
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
setmbre 2014
ISBN: 
978-84-8330-801-1
Format: 
16 x 26 cm
Pàgines: 
214
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
19.80 €

Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Potser us sorprendrà saber que hi podíem trobar les elaboracions bàsiques de la cuina catalana actual: de l’allioli al sofregit, de la picada a la samfaina, i de l’escudella als
macarrons.
La cuina del barroc encarna un moment apassionant de la història. D’una banda, manté encara una clara continuïtat amb la cuina medieval —abundància d’agredolços, ús generós de les espècies...— i, de l’altra, crea les bases de la nostra cuina moderna, sobretot per la introducció de productes d’Amèrica —patates, tomàquets, pebrots i bitxos, gall dindi, ànec mut, xocolata...—, que suposen una autèntica revolució alimentària.
Jaume Fàbrega recull en aquest llibre el saber gastronòmic de l’època, amb una interessantíssima introducció històrica i una recopilació de receptes delicioses i a l’abast de tothom.

Jaume Fàbrega (Vilavenut, Pla de l’Estany, 1948) és professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, historiador, consultor gastronòmic i periodista. Ha publicat més de seixanta llibres de cuina i assajos gastronòmics, i col·labora en diversos mitjans. Ha estat mereixedor set vegades dels premis Gourmand World Cookbook.
jaumefabrega.blogspot.com