L'escala de cargol

Màrius Sampere explica Màrius Sampere
Col·lecció: 
Número de la col·lecció: 
42
Nombre d'edició: 
1a
Data de publicació: 
Novembre del 2014
ISBN: 
978-84-8330-817-2
Format: 
14,5 x 21,5 cm
Pàgines: 
104
Enquadernació: 
Rústica amb solapes
PVP: 
14.00 €

L’escala de cargol és un recull de vint-i-vuit proses autobiogràfiques, acompanyades cadascuna d’un poema i il•lustrades amb fotografies de l’autor, encarregades originàriament per la revista de Santa Coloma Fòrum-Grama. Sampere hi «cerca la llum pujant i baixant els graons del seu món interior» i ens parla del seu naixement, dels seus pares, de la mort, de la guerra, del seu gos, de l’ofici de fotògraf... dels fets substancials de la seva vida i de la seva experiència com a poeta.

Màrius Sampere va néixer el 28 de desembre de 1928 al barri del Guinardó de Barcelona, fill d’un home ferreny i tenaç, i d’una dona sensible, delicada i culta. Ha viscut a Sant Adrià de Besòs i durant molts
anys ha treballat com a fotògraf a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet. Autodidacte i gran lector de poesia en diversos idiomes, ha cursat estudis superiors de música i, entre 1963 i 1976 fou director del Grup Strop, una de les formacions de la Nova Cançó catalana, per al qual va compondre lletres i cançons.
Autor d’una trentena de poemaris i d’una novel·la, la seva obra el perfila com un dels poetes més notables de la seva generació. Ha rebut nombrosos premis i distincions que l’erigeixen definitivament en un dels poetes més importants del panorama actual de les lletres catalanes.